Răspuns :
f(1)=4
f(2)=6
De aici obtii un sistem de 2 ec. cu 2 nec. a si b .Il rezolvi si afli pe a si b,apoi scrii functia f(x)
f(2)=6
De aici obtii un sistem de 2 ec. cu 2 nec. a si b .Il rezolvi si afli pe a si b,apoi scrii functia f(x)
4 = a*1+b
6 = a*2+b
↓
2a+b = 6
a+b = 4 diferenta este ...
a = 2 si b = 4-2 = 2 ⇒ f(x)=2x+2
6 = a*2+b
↓
2a+b = 6
a+b = 4 diferenta este ...
a = 2 si b = 4-2 = 2 ⇒ f(x)=2x+2
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!