Răspuns :
Relatia se mai poate scrie:
[(AB+AC)- BC]*[(AB+AC)+BC]= (AB+AC)^2-BC^2=12 (1)
Deoarece ABC dreptunghic in A => Aria= AB*AC/2
Din teorema lui Pitagora =>
AB^2 + AC^2= BC^2 (2)
Ne intoarcem la (1) => (AB+AC)^2 - 12 = BC^2
Din ultimele 2 => AB^2 + AC^2 = (AB + AC)^2 - 12 =>AB^2 + AC^2 = AB^2 + AC^2 +2AB*AC -12 =>
=> 2AB*AC=12 => AB*AC=6 => Aria= 6/2= 3 cm^2
[(AB+AC)- BC]*[(AB+AC)+BC]= (AB+AC)^2-BC^2=12 (1)
Deoarece ABC dreptunghic in A => Aria= AB*AC/2
Din teorema lui Pitagora =>
AB^2 + AC^2= BC^2 (2)
Ne intoarcem la (1) => (AB+AC)^2 - 12 = BC^2
Din ultimele 2 => AB^2 + AC^2 = (AB + AC)^2 - 12 =>AB^2 + AC^2 = AB^2 + AC^2 +2AB*AC -12 =>
=> 2AB*AC=12 => AB*AC=6 => Aria= 6/2= 3 cm^2
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!