Răspuns :
( x + 1) / 2 - ( x - 2) / 3 = 3 , numitorul comun este 6
3( x + 1) - 2( x - 2) = 18
3x + 3 - 2x + 4 = 18
x + 7 = 18
x = 18 - 7
x = 11
3( x + 1) - 2( x - 2) = 18
3x + 3 - 2x + 4 = 18
x + 7 = 18
x = 18 - 7
x = 11
Demonstratie: Sa incepem cu inceputul. 1.Scriem ecuatia.2.Rezolvam ecuatia.3.Interpretam soluatia gasita daca este cazul:(x + 1) / 2 - ( x - 2) / 3 = 3 (aducem la acelasi numitor. numitor comun=6)
3( x + 1) - 2( x - 2) = 18
3x + 3 - 2x + 4 = 18 ( 3x-2x+3+4=18)
1x + 7 = 18
1x = 18 - 7
x = 11
Este corect 100%. Coroana?
3( x + 1) - 2( x - 2) = 18
3x + 3 - 2x + 4 = 18 ( 3x-2x+3+4=18)
1x + 7 = 18
1x = 18 - 7
x = 11
Este corect 100%. Coroana?
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!