Răspuns :
x-varsta tatalui, y -varsta mamei, z-varsta fiicei
x=y+z
y=x-5
z=x/6
inlocuim inI relatie si avemx=x-5+x/6 aducem la acelasi numitor
6x=6x-30+x
6x-6x-x=-30
-x=-30 ·(-1)
x=30 ani varsta tatalui
y=30-5
y=25 ani varsta mamei
z=30/6
z=65 ani varsta fiicei
x=y+z
y=x-5
z=x/6
inlocuim inI relatie si avemx=x-5+x/6 aducem la acelasi numitor
6x=6x-30+x
6x-6x-x=-30
-x=-30 ·(-1)
x=30 ani varsta tatalui
y=30-5
y=25 ani varsta mamei
z=30/6
z=65 ani varsta fiicei
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!