Răspuns :
a) radical din 0=0 x=0
b)108 \3=36 radical din 36=6 x=6
c)5-4=1 radical din 1=1 x=1
a)7-5=2 2\2=1 radical din 1=1 x=1
b)10-4=6 4\2=2 2-1=1 x=1
c)-28pe3 \-7pe3=4 radical din 4=2 x=2
a)1,(4)=13pe9 (0,(2))la puterea 2=4pe81 4pe81-1=-73pe81 -73pe81\13pe9=-73pe117 radical din -73pe117=x
b)...
b)108 \3=36 radical din 36=6 x=6
c)5-4=1 radical din 1=1 x=1
a)7-5=2 2\2=1 radical din 1=1 x=1
b)10-4=6 4\2=2 2-1=1 x=1
c)-28pe3 \-7pe3=4 radical din 4=2 x=2
a)1,(4)=13pe9 (0,(2))la puterea 2=4pe81 4pe81-1=-73pe81 -73pe81\13pe9=-73pe117 radical din -73pe117=x
b)...
3a)x²=0
x₁=x₂=0
e)3x²=108
x²=108/3
x²=36
x1=+√36=+6
x2=-√36=-6
f)x²+4=5
x²=5-4
x²=1
x1=+1
x2=-1
4a)2x²+5=7
2x²=7-5
x²=2/2
x²=1
x1=+1
x2=-1
e)2(x+1)²+4=10
2(x+1)²=10-4
(x+1)²=6/2
x²+x+1=3
x²+x+1-3=0
x²+x-2=0
Δ=1+8=9
x1=(-1+3)/2=2/2=1
x2=(-1-3)/2=-4/2=-2
f)-7/3·x=-28/3 inmultim-3
7x=28
x=28/7
x=4
5a)1,(4)=(14-1)/9=13/9
0,(2)=2/9
13x²/9-1=(2/9)²
13x²/9=4/81+1
13x²/9=(4+81)/81
13x²/9=85/81
13x²·9=85
117x²=85
x²=85/117
x=+/-√85/117
x1=+√85/117=√85/3√13=+3√1105/117=√1105/39
x2=-√1105/39
e)0,3x²+0,17=0,44
0,3x²=0,44-0,17
0,3x²=0,27
x²=0,27/0,3
x²=0,9
x1=+√0,9
x2=-√0,9
f)x²/2+0,5=0,5
x²/2=0,5-0,5
x²=0
x1=x2=0
6a)√5x²=√45
√5x²=3√5
x²=3√5/√5
x²=3
x1=+√3
x2=-√3
e)(x-√5)²=20
x²-2√5x+5-20=0
x²-2√5x-15=0
Δ=20+60=80
x1=(2√5-4√5)/2=-2√5/2=-√5
x2=(2√5+4√5)/2=6√5/2=3√5
f)3(x+1/2)²+1/4=19
3(x+0,5)²+0,25=19
3(x²+x+0,25)-19+0,25=0
3x²+3x+0,75-18,75=0
3x²+3x-18=0 :3
x²+x-6=0
Δ=1+24=25
x1=(-1+5)/2=4/2=2
x2=(-1-5)/2=-6/2=-3
x₁=x₂=0
e)3x²=108
x²=108/3
x²=36
x1=+√36=+6
x2=-√36=-6
f)x²+4=5
x²=5-4
x²=1
x1=+1
x2=-1
4a)2x²+5=7
2x²=7-5
x²=2/2
x²=1
x1=+1
x2=-1
e)2(x+1)²+4=10
2(x+1)²=10-4
(x+1)²=6/2
x²+x+1=3
x²+x+1-3=0
x²+x-2=0
Δ=1+8=9
x1=(-1+3)/2=2/2=1
x2=(-1-3)/2=-4/2=-2
f)-7/3·x=-28/3 inmultim-3
7x=28
x=28/7
x=4
5a)1,(4)=(14-1)/9=13/9
0,(2)=2/9
13x²/9-1=(2/9)²
13x²/9=4/81+1
13x²/9=(4+81)/81
13x²/9=85/81
13x²·9=85
117x²=85
x²=85/117
x=+/-√85/117
x1=+√85/117=√85/3√13=+3√1105/117=√1105/39
x2=-√1105/39
e)0,3x²+0,17=0,44
0,3x²=0,44-0,17
0,3x²=0,27
x²=0,27/0,3
x²=0,9
x1=+√0,9
x2=-√0,9
f)x²/2+0,5=0,5
x²/2=0,5-0,5
x²=0
x1=x2=0
6a)√5x²=√45
√5x²=3√5
x²=3√5/√5
x²=3
x1=+√3
x2=-√3
e)(x-√5)²=20
x²-2√5x+5-20=0
x²-2√5x-15=0
Δ=20+60=80
x1=(2√5-4√5)/2=-2√5/2=-√5
x2=(2√5+4√5)/2=6√5/2=3√5
f)3(x+1/2)²+1/4=19
3(x+0,5)²+0,25=19
3(x²+x+0,25)-19+0,25=0
3x²+3x+0,75-18,75=0
3x²+3x-18=0 :3
x²+x-6=0
Δ=1+24=25
x1=(-1+5)/2=4/2=2
x2=(-1-5)/2=-6/2=-3
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!