Răspuns :
[a+b]-[a-b]=36
a+b=4[a-b]
⇒4[a-b]-[a-b]=36
⇒3[a-b]=36
⇒a-b=12;
⇒a+b=36+12⇒a+b=48;
sau a+b=4·12⇒a+b=48
⇒a=b+12
⇒b+12+b=48
⇒2b=48-12
⇒2b=36
⇒b=18;
⇒a=18+12
⇒a=30;
a+b=4[a-b]
⇒4[a-b]-[a-b]=36
⇒3[a-b]=36
⇒a-b=12;
⇒a+b=36+12⇒a+b=48;
sau a+b=4·12⇒a+b=48
⇒a=b+12
⇒b+12+b=48
⇒2b=48-12
⇒2b=36
⇒b=18;
⇒a=18+12
⇒a=30;
Prima si prima data aflam diferenta si suma.
Diferenta: 36:4=9
Suma: 9+36=45
Cele doua nr.: 27 si 18 , deoarece:
27-18=9 (cat trebuia sa dea diferenta)
si
27+18=45 (cat trebuia sa dea suma )
Coronita te rog! Am stat ceva sa ma gandesc la asta!
Diferenta: 36:4=9
Suma: 9+36=45
Cele doua nr.: 27 si 18 , deoarece:
27-18=9 (cat trebuia sa dea diferenta)
si
27+18=45 (cat trebuia sa dea suma )
Coronita te rog! Am stat ceva sa ma gandesc la asta!
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!