Răspuns :
1997+2(1+2+...+1996)=
1997+2*(1996*1997)/2(Am folosit formula pentru suma Gauss:
1+2+3+....+n=n(n+1)/2 =>1+2+....+1996=1996*1997/2)
si suma noastra e :
1997+1996*1997(deoarece s a simplificat prin 2)
Dam factor comun numarul 1997 si obtinem
1997(1996+1)=1997*1997=1997²
1997+2*(1996*1997)/2(Am folosit formula pentru suma Gauss:
1+2+3+....+n=n(n+1)/2 =>1+2+....+1996=1996*1997/2)
si suma noastra e :
1997+1996*1997(deoarece s a simplificat prin 2)
Dam factor comun numarul 1997 si obtinem
1997(1996+1)=1997*1997=1997²
se rezolva prin suma lui Gauss
1+2+3+....+n=n(n+1)/2 =>1+2+....+1996=1996*1997/2)
1997+2(1+2+...+1996)=1997+2*(1996*1997)/2
1997+1996*1997
1997(1996+1)=1997*1997=1997²
1+2+3+....+n=n(n+1)/2 =>1+2+....+1996=1996*1997/2)
1997+2(1+2+...+1996)=1997+2*(1996*1997)/2
1997+1996*1997
1997(1996+1)=1997*1997=1997²
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!