Răspuns :
a+b+c=972
a+b=c
-> a+b+a+b=972
2b + 2a = 972
dam pe 2 factor comun
-> 2(b+a) = 972
b+c = 972 : 2
b+c = 486
a+b=c
-> a+b+a+b=972
2b + 2a = 972
dam pe 2 factor comun
-> 2(b+a) = 972
b+c = 972 : 2
b+c = 486
Il aflam pe c: a+b+c=972 si a+b=c => c+c=972 => c=486
Apoi: a+b=486 (c) si => a=486-b
Inlocuim in a:2=b : a=2b => 486-b=2b => 486=3b => b=162
Si b+c=486+162=648.
Apoi: a+b=486 (c) si => a=486-b
Inlocuim in a:2=b : a=2b => 486-b=2b => 486=3b => b=162
Si b+c=486+162=648.
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!