Răspuns :
echivalent 4y-y=9 rezulta 3y=9 rezulta y=3 rezulta x=12
s={x=12,y=3}
s={x=12,y=3}
inlocuiesti prima daca valoarea lui x=4y in prima ecuatie ca sa il aflii pe y apoi mergi cu valoarea lui y=3 in cea de-a doua ecuatie unde obtii x=12
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!