Răspuns :
x=11/(3-y)
3·11/(3-y)-11/(3-y)·y=11
amplifici cu 3-y⇒(9-3y)11-(3y-y²)11=(3-y)11
11 te incurca asa ca...scapi de el(dai factor comun in stanga api 11 din stanga se reduce cu 11 din dreapta)
⇒9-3y-3y+y²=3-y(treci toti term in stanga,faci calculele)⇒y²-5y+6=0
Δ=b²-4ac=25-24=1
y1=3 y2=2
pt a abtine 11,nu poti folosi drept solutie 3(deoarece la numitor vei avea 0 si nu se poate)
⇒y=2 si x=11
3·11/(3-y)-11/(3-y)·y=11
amplifici cu 3-y⇒(9-3y)11-(3y-y²)11=(3-y)11
11 te incurca asa ca...scapi de el(dai factor comun in stanga api 11 din stanga se reduce cu 11 din dreapta)
⇒9-3y-3y+y²=3-y(treci toti term in stanga,faci calculele)⇒y²-5y+6=0
Δ=b²-4ac=25-24=1
y1=3 y2=2
pt a abtine 11,nu poti folosi drept solutie 3(deoarece la numitor vei avea 0 si nu se poate)
⇒y=2 si x=11
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!