Răspuns :
m*n=240⇔mn=240
(m+6)*n=300⇔mn+6n=300
240+6n=300
6n=300-240
6n=60
n=60:6
n=10
m*n=240
m*10=240
m=240:10
m=24
(m+6)*n=300⇔mn+6n=300
240+6n=300
6n=300-240
6n=60
n=60:6
n=10
m*n=240
m*10=240
m=240:10
m=24
Fii atent amice:
(m+6) x n=300
desfasuram povestea:
m x n +6 x n = 300
m x n = 240 ( o stim deja)
deci:
240 + 6 x n= 300
6 x n=300-240=60
n= 60:6=10
deci m va fi 240:10=24
bine?
(m+6) x n=300
desfasuram povestea:
m x n +6 x n = 300
m x n = 240 ( o stim deja)
deci:
240 + 6 x n= 300
6 x n=300-240=60
n= 60:6=10
deci m va fi 240:10=24
bine?
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!