Răspuns :
4) -9mx+8(3m-4)x+18-m egal36+6m, inlocuim pe x cu -3, astfel
-9m*(-3) + 8(3m-4)(-3) + 18 - m = 36 + 6m
27m -24 (3m-4) + 18 - m = 36 + 6m
27m - 72 m + 96 + 18 - m = 36 + 6m
-45m + 114 = 36 + 6m
-45 -6m - m= 36 - 114
-52m = 78
m = - 78/52 = -39/26 =- 3/2
SI CELELALTE SE FAC LA FEL. INLOCUIESTI PUR SI SIMPLU PE X CU NUMARUL DAT SI APOI IL AFLI PE M
9) 4(X+5) - 5(X+3) = X -5
4X + 20 - 5X -15 = X - 5
-X + 5 = X - 5
-X -X = -5 -5
-2X = -10
2X = 10
X = 5
B)4x+1+2(x-5) = 5(x+1)
4X + 1 + 2X -10 = 5X + 5
6X -9 = 5X + 5
6X - 5X = 9 + 5
X = 14
C) 2(x+3)-3(2x+1) = 8(2x-1)-9
2X + 6 - 6X -3 = 16X - 8 -9
-4X + 3 = 16 X -17
-4X - 16 X = -17 -3
-20X = -20
20X = 20
X = 20/20
X = 1
D) 3(2x+3)-2(3x+2) = -3(x+2)+2
6X + 9 - 6X - 4 = -3X -6 +2
5 = -3X -4
3X = -4 -5
3X = -9
X = -9/3
X = -3
-9m*(-3) + 8(3m-4)(-3) + 18 - m = 36 + 6m
27m -24 (3m-4) + 18 - m = 36 + 6m
27m - 72 m + 96 + 18 - m = 36 + 6m
-45m + 114 = 36 + 6m
-45 -6m - m= 36 - 114
-52m = 78
m = - 78/52 = -39/26 =- 3/2
SI CELELALTE SE FAC LA FEL. INLOCUIESTI PUR SI SIMPLU PE X CU NUMARUL DAT SI APOI IL AFLI PE M
9) 4(X+5) - 5(X+3) = X -5
4X + 20 - 5X -15 = X - 5
-X + 5 = X - 5
-X -X = -5 -5
-2X = -10
2X = 10
X = 5
B)4x+1+2(x-5) = 5(x+1)
4X + 1 + 2X -10 = 5X + 5
6X -9 = 5X + 5
6X - 5X = 9 + 5
X = 14
C) 2(x+3)-3(2x+1) = 8(2x-1)-9
2X + 6 - 6X -3 = 16X - 8 -9
-4X + 3 = 16 X -17
-4X - 16 X = -17 -3
-20X = -20
20X = 20
X = 20/20
X = 1
D) 3(2x+3)-2(3x+2) = -3(x+2)+2
6X + 9 - 6X - 4 = -3X -6 +2
5 = -3X -4
3X = -4 -5
3X = -9
X = -9/3
X = -3
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!