Răspuns :
a)I2x-1I=11
Cazul Idaca x≥0
2x-1=11
2x=11+1
2x=12
x=12/2
x=6
cazul II
2x-1=-11
2x=-11+1
2x=-10
x=-10/2
x=-5
S∈{-5,6}
b) I-2x-7I=9
cazul I daca x≥0
-2x-7=9
-2x=9+7
-2x=16 inmultim -1
x=-16/2
x=-8
cazul II daca x<0
-2x-7=-9 inmultim -1
2x+7=9
2x=9-7
2x=2
x=2/2
x=1
S∈{-8,1}
c) I-x-4)=8
cazul I daca x≥0
-x-4=8
-x=8+4
-x=12 ·(-1)
x=-12
cazul II daca x<0
-x-4=-8 inmultim -1
x+4=8
x=8-4
x=4
S∈{-12,4}
d) 13-I-2x-5I=4
I-2x-5I=13-4
I-2x-5I=9
cazul I
-2x-5=9
-2x=9+5
-2x=14 inmultim -1
x=-14/2
x=-7
cazul II
-2x-5=-9 inmultim -1
2x+5=9
2x=9-5
2x=4
x=4/2
x=2
S={-7,2}
e) IIx+3I-7I=4
avem Ix+3I-7=4⇒ Ix+3I=4+7⇒ Ix+3I=13
Ix+3I-7=-4⇒ Ix+3I=7-4⇒ Ix+3I=3
Cazul I
x+3=13
x=13-3
x=10
Cazul II
x+3=-13
x=-13-3
x=-16
cazul III
x+3=3
x=3-3
x=0
cazul IV
x+3=-3
x=-3-3
x=-6
S={-16,-6,0,10}
Cazul Idaca x≥0
2x-1=11
2x=11+1
2x=12
x=12/2
x=6
cazul II
2x-1=-11
2x=-11+1
2x=-10
x=-10/2
x=-5
S∈{-5,6}
b) I-2x-7I=9
cazul I daca x≥0
-2x-7=9
-2x=9+7
-2x=16 inmultim -1
x=-16/2
x=-8
cazul II daca x<0
-2x-7=-9 inmultim -1
2x+7=9
2x=9-7
2x=2
x=2/2
x=1
S∈{-8,1}
c) I-x-4)=8
cazul I daca x≥0
-x-4=8
-x=8+4
-x=12 ·(-1)
x=-12
cazul II daca x<0
-x-4=-8 inmultim -1
x+4=8
x=8-4
x=4
S∈{-12,4}
d) 13-I-2x-5I=4
I-2x-5I=13-4
I-2x-5I=9
cazul I
-2x-5=9
-2x=9+5
-2x=14 inmultim -1
x=-14/2
x=-7
cazul II
-2x-5=-9 inmultim -1
2x+5=9
2x=9-5
2x=4
x=4/2
x=2
S={-7,2}
e) IIx+3I-7I=4
avem Ix+3I-7=4⇒ Ix+3I=4+7⇒ Ix+3I=13
Ix+3I-7=-4⇒ Ix+3I=7-4⇒ Ix+3I=3
Cazul I
x+3=13
x=13-3
x=10
Cazul II
x+3=-13
x=-13-3
x=-16
cazul III
x+3=3
x=3-3
x=0
cazul IV
x+3=-3
x=-3-3
x=-6
S={-16,-6,0,10}
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!