Răspuns :
(x+1)/4=(x+1)²/(4x+1)
(x+1)/4=(x²+2x+1)/(4x+1)
inmultim produsul mezilor cu produsul extremilor
(x+1)(4x+1)=4(x²+2x+1)
4x²+x+4x+1=4x²+8x+4
4x²+5x+1=4x²+8x+4
4x²-4x²+5x-8x+1-4=0
-3x-3=0
-3x=3
-x=3/3
-x=1 inmultim-1
x=-1
(x+1)/4=(x²+2x+1)/(4x+1)
inmultim produsul mezilor cu produsul extremilor
(x+1)(4x+1)=4(x²+2x+1)
4x²+x+4x+1=4x²+8x+4
4x²+5x+1=4x²+8x+4
4x²-4x²+5x-8x+1-4=0
-3x-3=0
-3x=3
-x=3/3
-x=1 inmultim-1
x=-1
(x+1)(4x+1)=4(x+1)*
4x*+x+4x+1=4(x*+2x+1)
4x*+5x+1=4x* +8x+4
4x*+5x+1-4x*-8x-4=0
-3x-3=0
-3x=3
x=-1
aici * inseamna la patrat
sper ca e bine
4x*+x+4x+1=4(x*+2x+1)
4x*+5x+1=4x* +8x+4
4x*+5x+1-4x*-8x-4=0
-3x-3=0
-3x=3
x=-1
aici * inseamna la patrat
sper ca e bine
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!