👤

Urgent!!!!Dau coronitza!!!Trebuie sa raspund la 2 intrebari...!! 1.Care sunt tipurile de cusaturi manuale? 2.Cum se pot coase manual nasturii? Va rog mult!!

Răspuns :

Cu puţină îndemânare şi cu un strop de răbdare, cusăturile manuale pe care le veţi face vor fi la fel de rezistente şi de frumoase precum cele realizate la maşină. Pentru a reuşi să le executaţi însă în linie dreaptă, e bine să le trasaţi înainte cu o cretă de croitorie, ajutându-vă de un centimetru sau de o linie. Mai mult, pe semnele de cretă e bine să fie prinse bolduri mici, pentru a avea siguranţa că linia nu se va şterge în timpul cusutului. Iată câteva tipuri de cusături manuale, de bază, care vă pot scoate din încurcătură în orice situaţie, dacă aveţi un ac şi nişte aţă:- Însăilatul sau punctul înaintea acului. Este cel mai simplu model de cusătură şi nu implică o îndemânare specială. Acesta se foloseşte la prinderea provizorie a bucăţilor de material, înainte de efectuarea primei probe sau a cusăturii la maşină. Şi pentru că va fi desfăcut după definitivarea cusăturii, e bine să fie realizat cu o aţă uşor vizibilă, având o culoare diferită de cea a materialului.- Tighelul sau cusătura în urma acului. Aceasta imită cusătura uzuală a maşinii şi este foarte rezistentă. Punctele trebuie să fie însă la distanţă egală unul de altul şi să urmeze direcţia trasată cu creta sau cu bolduri, pentru a se vedea frumos din exterior. Această cusătură poate fi utilizată la tivuri, la îmbinările de pe dosul hainelor, pe porţiunile cu mai multe straturi de material şi la prinderea fermoarelor.- Cusătura încrucişată. Se întrebuinţează atât la tivurile din stofă groasă, care nu pot fi îndoite de două ori şi riscă să se deşire, cât şi la cele ale pantalonilor eleganţi sau fustelor, cărora nu li s-ar potrivi un tighel vizibil. Cusătura nu trebuie executată foarte strâns (ca să nu încreţească tivul), iar pe partea dinspre exterior trebuie prinse doar două fire, astfel încât aţa să nu se vadă din afară.- Surfilatul. Acest tip de cusătură se face pe marginile materialului, ca să nu se deşire. Este foarte rezistent şi se poate realiza în două moduri: oblic (e cel mai simplu şi se face prin împungerea materialului dintr-o parte în alta, la distanţe egale) sau drept, la fel ca la butoniere.

Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/invatati-cele-mai-importante-4-cusaturi-manuale-343433-1.html#ixzz3VmTKlE1W
1)1.cusaturi punctate
2.cusaturi festonate
3.cusaturi ascuse
4.cusaturi ornamentale 
5.cusaturi de montat nasturii sau accesorii

2) coaserea nasturilor cu urechea ascunsa-se coase prin ureche si material

sper ca ti-am fost de ajutor