👤

Rezolvati in R ecuatile:
b](x-1)(x+1)=x la a 2 =2 (x-3)
c](3x+1) totul la a2 =(3x+2)(3x-1)
d](4x-3) *x=(-2x+0,5) totul la a 2
f](x+1) totul la 2 -(2x+1) totul la a 2=(x-3) totul la a 2- (2x-3) totul la a2


Răspuns :

b](x-1)(x+1)=x²+2 (x-3)     in loc de =   am pus +
x²-1=x²+2x-6
-1=+2x-6
2x=5
x=5/2

sau                                 in loc de =   am pus -
(x-1)(x+1)=x²-2 (x-3)   
x²-1=x²-2x+6
-1=-2x+6
2x=7
x=7/2

c](3x+1)² =(3x+2)(3x-1)
9x²+6x+1 =9x²+6x-3x-2
+1 =-3x-2
3x=-3
x=-1

d](4x-3) *x=(-2x+0,5)² 
4x²-3x=4x²-2x+0,25
-3x=-2x+0,25
-x=0,25
x=-0,25

f](x+1)² -(2x+1)²=(x-3)² - (2x-3)² 
x²+2x+1 -4x²-4x-1=x²-6x+9 - 4x²+12x-9
+2x -4x=-6x+12x 
-2x=6x
x=0

Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!


Viz Lesson: Alte intrebari