Răspuns :
g) 3(x+4)²-2(x-1)(x+5)=3(2x+3)+(x+1)²
3(x²+8x+16)-2(x²-x+5x-5)=6x+9+x²+2x+1
3x²+24x+48-2x²+2x-10x+10=x²+8x+10
+24x+48+2x-10x=+8x
16x-8x=-48
8x=-48
x=-6
Iar h) chiar nu il stiu sper ca te-am ajutat la g)
3(x²+8x+16)-2(x²-x+5x-5)=6x+9+x²+2x+1
3x²+24x+48-2x²+2x-10x+10=x²+8x+10
+24x+48+2x-10x=+8x
16x-8x=-48
8x=-48
x=-6
Iar h) chiar nu il stiu sper ca te-am ajutat la g)
g) 3(x+4)²-2(x-1)(x+5)=3(2x+3)+(x+1)²
3(x²+8x+16)-2(x²-x+5x-5)=6x+9+x²+2x+1
3x²+24x+48-2x²+2x-10x+10=x²+8x+10
+24x+48+2x-10x=+8x
16x-8x=-48
8x=-48
x=-6
h) (3x-1)²-(5x-3)²=40x-4(2x+1)²
9x²-6x+1-25x²+30x-9=40x-16x²-16x-4
-6x+1+30x-9=40x-16x-4
24x-8=24x-4
-8=-4 ceva e gresit
3(x²+8x+16)-2(x²-x+5x-5)=6x+9+x²+2x+1
3x²+24x+48-2x²+2x-10x+10=x²+8x+10
+24x+48+2x-10x=+8x
16x-8x=-48
8x=-48
x=-6
h) (3x-1)²-(5x-3)²=40x-4(2x+1)²
9x²-6x+1-25x²+30x-9=40x-16x²-16x-4
-6x+1+30x-9=40x-16x-4
24x-8=24x-4
-8=-4 ceva e gresit
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!