Răspuns :
10x - (1+2+3+....+10) =
x =( 10·11/2)÷ 10 = 11/2 x = 11/2
x =( 10·11/2)÷ 10 = 11/2 x = 11/2
daca desfacem parantezele rezulta
x-1+x-3+x-4+...+x-10=0
avem 10 termeni
deci avem 10x -( 1+2+3+4+...+10)=0
10x- (10·11 supra 2)=0
10x- 55=0
2x-11=0
2x=11
x=11 pe 2
x-1+x-3+x-4+...+x-10=0
avem 10 termeni
deci avem 10x -( 1+2+3+4+...+10)=0
10x- (10·11 supra 2)=0
10x- 55=0
2x-11=0
2x=11
x=11 pe 2
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!