Răspuns :
desfacem parantezele
4x ori -3 +9 = 6x+23
-12x+9=6x+23
-12x-6x=23-9
-18x=14/: (-18)
x=-14 supra 18
simplificam prin 2= -7 supra 9
4x ori -3 +9 = 6x+23
-12x+9=6x+23
-12x-6x=23-9
-18x=14/: (-18)
x=-14 supra 18
simplificam prin 2= -7 supra 9
În primul rând înmulțește fiecare termen din prima paranteza cu fiecare termen din a doua paranteză și îți va da ceva gen : -12x+9=6x+23
Acum trebuie doar să îi inversezi: -12x-6x=23-9
De ce am trecut pe 6x cu - si pe 9 tot cu - ?
Deoarece atunci când le schimbi locul , trebuie să le schimbi și semnul pentru a-ți da un rezultat corect.
Sper că te-am ajutat.
Acum trebuie doar să îi inversezi: -12x-6x=23-9
De ce am trecut pe 6x cu - si pe 9 tot cu - ?
Deoarece atunci când le schimbi locul , trebuie să le schimbi și semnul pentru a-ți da un rezultat corect.
Sper că te-am ajutat.
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!