Răspuns :
pai dai factor comun pe x si y si din ce rezulta ca relatiile sunt egale cu 0 si apoi le scoti pe fiecare
Okay !
Rescrii ecuatia asa :
x^2 - 2×x ×3+ 3^2 + ( 2y )^2 + 2×( 2y )×1 + 1^2 = 0 <=>
( x - 3 )^2 + ( 2y + 1 )^2 = 0 ;
Dar fiecare patrat din cele doua este pozitiv; atunci fiecare patrat trebuie sa fie 0 => x = 3 si y = - 1 / 2 ;
Bafta !
Rescrii ecuatia asa :
x^2 - 2×x ×3+ 3^2 + ( 2y )^2 + 2×( 2y )×1 + 1^2 = 0 <=>
( x - 3 )^2 + ( 2y + 1 )^2 = 0 ;
Dar fiecare patrat din cele doua este pozitiv; atunci fiecare patrat trebuie sa fie 0 => x = 3 si y = - 1 / 2 ;
Bafta !
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!