Răspuns :
a+b+c=840
a\4+1=b\4+3=c\4+5 amplificam cu 4
(a+4)\4=(b+12)\4=(c+20)\4 ompartim la 4 tot si rezulta
a+4=b+12=c+20
luam a+4=b+12 si rezulta a=b+12-4=> a=b+8 (1)
luam b+12=c+20=> b=c+20-12=> b=c+8
inlocuim "b" in (1) si =>a=c+8+8 => a=c+16
Inlocuim in relatia a+b+c=840 "a" si ''b"
c+16+c+8+c=840
3c=840-16-8
3c=816
c= 816:3
c=272
a=c+16=272+16=288
b=c+8=272+8=280
a\4+1=b\4+3=c\4+5 amplificam cu 4
(a+4)\4=(b+12)\4=(c+20)\4 ompartim la 4 tot si rezulta
a+4=b+12=c+20
luam a+4=b+12 si rezulta a=b+12-4=> a=b+8 (1)
luam b+12=c+20=> b=c+20-12=> b=c+8
inlocuim "b" in (1) si =>a=c+8+8 => a=c+16
Inlocuim in relatia a+b+c=840 "a" si ''b"
c+16+c+8+c=840
3c=840-16-8
3c=816
c= 816:3
c=272
a=c+16=272+16=288
b=c+8=272+8=280
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!