Răspuns :
Sper sa fie corect:
a) At=Al + 2Ab
Al= Pb * h
Pb = 6l
pentru a afla l => a= r√3 / 2 => 4√3=r√3 / 2 => r√3=2 * 4√3 => r√3 = 8√3
=> r = 8√3 / √3 => r = 8 ( l = r ) deci => l = 8
Pb = 6 * 8 = 48
pentru a afla h => D ( AD' ) = 2 * l² * h² => 20 = 2 * 64 * h² => 20 = 128 * h²
=> h² = 20 / 128 => h = 2√5 / 8√2 rationalizezi => h = 2√5 * √2 / 8 * 2
=> h = 2√10 / 16 simplifici 2 si 16 => h = √10 / 8
Al = 48 * √10 / 8 simplifici 48 si 8 => Al = 6√10
Ab = 3l²√3 / 2 = 3 * 64√3 / 2 simplifici 64 si 2 => Ab= 3 * 32√3 = 96√3
At= 6√10 * 2 * 96√3 = 1152√30
V= Ab * h = 96√3 * √10 / 8 simplifici 96 si 8 => V = 12√30
b) At = Al + 2Ab
Al= 2 ( l *h + l * h)
Ab = L * l
l o stii de la punctul a) => l = 8
h o stii de la punctul a) => h = √10 / 8
Al = 2 ( 8 * √10 / 8 + 8 * √10 / 8 ) simplifici 8 cu 8
=> Al = 2 ( √10 + √10 ) = 2√10 + 2√10 => Al = 4√10
Ab = 8 * 8 = 64
At = 4√10 + 2 * 64 = 4√10 * 128 => At = 512√10
V = Ab * h= 64 * √10 / 8 => V = 8√10
c) V = Ab * h
Ab = l²√3 / 4 (latura = 8 de la punctul a) => Ab= 8²√3 / 4 => Ab = 64√3 / 4 = 16√3
h o stii de la punctul a) => h = √10 / 8
V= 16√3 * √10/8 => V = 2√30
Din nou, sper sa fie corect.
a) At=Al + 2Ab
Al= Pb * h
Pb = 6l
pentru a afla l => a= r√3 / 2 => 4√3=r√3 / 2 => r√3=2 * 4√3 => r√3 = 8√3
=> r = 8√3 / √3 => r = 8 ( l = r ) deci => l = 8
Pb = 6 * 8 = 48
pentru a afla h => D ( AD' ) = 2 * l² * h² => 20 = 2 * 64 * h² => 20 = 128 * h²
=> h² = 20 / 128 => h = 2√5 / 8√2 rationalizezi => h = 2√5 * √2 / 8 * 2
=> h = 2√10 / 16 simplifici 2 si 16 => h = √10 / 8
Al = 48 * √10 / 8 simplifici 48 si 8 => Al = 6√10
Ab = 3l²√3 / 2 = 3 * 64√3 / 2 simplifici 64 si 2 => Ab= 3 * 32√3 = 96√3
At= 6√10 * 2 * 96√3 = 1152√30
V= Ab * h = 96√3 * √10 / 8 simplifici 96 si 8 => V = 12√30
b) At = Al + 2Ab
Al= 2 ( l *h + l * h)
Ab = L * l
l o stii de la punctul a) => l = 8
h o stii de la punctul a) => h = √10 / 8
Al = 2 ( 8 * √10 / 8 + 8 * √10 / 8 ) simplifici 8 cu 8
=> Al = 2 ( √10 + √10 ) = 2√10 + 2√10 => Al = 4√10
Ab = 8 * 8 = 64
At = 4√10 + 2 * 64 = 4√10 * 128 => At = 512√10
V = Ab * h= 64 * √10 / 8 => V = 8√10
c) V = Ab * h
Ab = l²√3 / 4 (latura = 8 de la punctul a) => Ab= 8²√3 / 4 => Ab = 64√3 / 4 = 16√3
h o stii de la punctul a) => h = √10 / 8
V= 16√3 * √10/8 => V = 2√30
Din nou, sper sa fie corect.
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!