Răspuns :
5{4[52,5-(21,4+x):0,5]-0,2}=49
notam 21,4+x cu a si ecuatia devine : 5{4[52,5-a:0,5]-0,2}=49
notam 52,5-a:0,5 cu b si ecuatia devine : 5(4*b-0,2)=49
notam 4*b-0,2 cu c si ecuatia devine : 5c=49 => c=49/5 = 9,8
rezula ca 4*b-0,2 =9,8 => 4*b= 9,8+0,2 => 4*b=10 => b= 10/4 = 2,5
rezulta ca 52,5-a:0,5=2,5 => a:0,5=52,5-2,5 => a:0,5 = 50 => a= 50*0,5 = 25
=> 21,4+x=25 => x= 25-21,4 = 3,6
notam 21,4+x cu a si ecuatia devine : 5{4[52,5-a:0,5]-0,2}=49
notam 52,5-a:0,5 cu b si ecuatia devine : 5(4*b-0,2)=49
notam 4*b-0,2 cu c si ecuatia devine : 5c=49 => c=49/5 = 9,8
rezula ca 4*b-0,2 =9,8 => 4*b= 9,8+0,2 => 4*b=10 => b= 10/4 = 2,5
rezulta ca 52,5-a:0,5=2,5 => a:0,5=52,5-2,5 => a:0,5 = 50 => a= 50*0,5 = 25
=> 21,4+x=25 => x= 25-21,4 = 3,6
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!