Răspuns :
25²-x²=7²
25²=625
7²=49
625-x²=49
625-49=x²
576=x²⇒x=√576⇒x=24
ca verificare
25²-24²=625-576=49
dar 49 inseamna 7x7, adica 7²
25²=625
7²=49
625-x²=49
625-49=x²
576=x²⇒x=√576⇒x=24
ca verificare
25²-24²=625-576=49
dar 49 inseamna 7x7, adica 7²
[tex] 25^{2}- x^{2} = 7^{2}=> x^{2} =625-49=> x^{2} =576=>x=24 [/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!