Răspuns :
4-x >= (x-1) / 3
Aduci si in partea stanga la aceasi numitor si renunti de tot la numitor, nimitorul comun e 3
4*3- 3*x >= x-1
12-3x-x+1 >= 0
13-4x>= 0
-4x>=- 13 /: (-1)
4x<= 13
x<= 13/4
x ∈ (-∞; 13/4]
(7*x-1) / 8>=6
Aduci in partea dreapta la acelasi numitor, numitorul comun fiind 8 si renunti la numitor
7x-1>= 6*8
7x-1>=48
7x>= 48+1
7x>=49
x>=7
x∈ [7 ; +∞ )
Aduci si in partea stanga la aceasi numitor si renunti de tot la numitor, nimitorul comun e 3
4*3- 3*x >= x-1
12-3x-x+1 >= 0
13-4x>= 0
-4x>=- 13 /: (-1)
4x<= 13
x<= 13/4
x ∈ (-∞; 13/4]
(7*x-1) / 8>=6
Aduci in partea dreapta la acelasi numitor, numitorul comun fiind 8 si renunti la numitor
7x-1>= 6*8
7x-1>=48
7x>= 48+1
7x>=49
x>=7
x∈ [7 ; +∞ )
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!