Răspuns :
a) 4x +1 + 2x -10 = 5x +5
6x -9 = 5x +5
6x - 5x = 5 + 9
x = 14
b)2x + 1 -2x +10 +6 = 3x +3 + x -1 +23
17 = 4x +25
4x = 17 -25
4x = -8
x = -2
dupa egal ai scris 3x(x+1), ai scris gresit ? ai vrut sa scrii 3*(x+1) ? Daca da atunci rezolvarea mea este buna. Eu asa ti-am rezolvat ca fiind 3*(x+1). Daca am inteles eu gresit te torg sa-mi spui sa refac calculele
6x -9 = 5x +5
6x - 5x = 5 + 9
x = 14
b)2x + 1 -2x +10 +6 = 3x +3 + x -1 +23
17 = 4x +25
4x = 17 -25
4x = -8
x = -2
dupa egal ai scris 3x(x+1), ai scris gresit ? ai vrut sa scrii 3*(x+1) ? Daca da atunci rezolvarea mea este buna. Eu asa ti-am rezolvat ca fiind 3*(x+1). Daca am inteles eu gresit te torg sa-mi spui sa refac calculele
a)4x+1+2x-10=5x+5
6x-9=5x+5
x=9+5
x=14
b)nu stiu asa3x(x+1) ,eu ti am modificat putin
b)2x + 1 -2x +10 +6 = 3x +3 + x -1 +23
17 = 4x +25
4x = 17 -25
4x = -8
x = -2
Sper ca te-am ajutat!
6x-9=5x+5
x=9+5
x=14
b)nu stiu asa3x(x+1) ,eu ti am modificat putin
b)2x + 1 -2x +10 +6 = 3x +3 + x -1 +23
17 = 4x +25
4x = 17 -25
4x = -8
x = -2
Sper ca te-am ajutat!
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!