Răspuns :
x+2≥0
x≥-2 solutie x∈[-2.∞) se ia interval inchis la stinga fiindca ai ≥ daca era doar> se lua interval deschis. la∞ se ia intotdeauna interval deschis deoarece nu se cunoaste ultima valoare a solutiei
x-3≥0 x≥3 x∈[3,∞)
-t+1<0 -t<-1 (ca sa poti rezolva t trebuie sa fie pozitiv si atunci inmultesti ambii membri cu -1 si schimbi sensul inecuatiei)⇒ t>1 t∈(1,∞)
2x-6>0 2x>6 x>6/2 x>3 x∈(3,∞)
-3y+9≤0 -3y≤-9 inmultim cu (-1)⇒ 3y≥9⇒y≥3 y∈(3,∞)
3x+4≥7, 3x≥7-3, 3x≥3, x≥1 ,x∈[1,∞)
-2y+1`≤-1 .-2y≤-1-1 -2y≤-2 ×(-1) ⇒2y≥2 y≥1 y∈[1,∞)
5≥-3x+2 5-2≥-3x 3≥-3x×(-1)⇒3≤3x⇒rotim 3x≥3 x≥1 x∈[1,∞)
-40z +7 ≤7 -40z ≤7-7 -40z ≤O ×(-1) ⇒40z≥O z≥O z∈[O,∞)
x≥-2 solutie x∈[-2.∞) se ia interval inchis la stinga fiindca ai ≥ daca era doar> se lua interval deschis. la∞ se ia intotdeauna interval deschis deoarece nu se cunoaste ultima valoare a solutiei
x-3≥0 x≥3 x∈[3,∞)
-t+1<0 -t<-1 (ca sa poti rezolva t trebuie sa fie pozitiv si atunci inmultesti ambii membri cu -1 si schimbi sensul inecuatiei)⇒ t>1 t∈(1,∞)
2x-6>0 2x>6 x>6/2 x>3 x∈(3,∞)
-3y+9≤0 -3y≤-9 inmultim cu (-1)⇒ 3y≥9⇒y≥3 y∈(3,∞)
3x+4≥7, 3x≥7-3, 3x≥3, x≥1 ,x∈[1,∞)
-2y+1`≤-1 .-2y≤-1-1 -2y≤-2 ×(-1) ⇒2y≥2 y≥1 y∈[1,∞)
5≥-3x+2 5-2≥-3x 3≥-3x×(-1)⇒3≤3x⇒rotim 3x≥3 x≥1 x∈[1,∞)
-40z +7 ≤7 -40z ≤7-7 -40z ≤O ×(-1) ⇒40z≥O z≥O z∈[O,∞)
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!