Răspuns :
1.il aflam pe AD(inaltimea) cu teorema inaltimii. AD la a doua = BD*DC => AD la a doua= 6*4 => AD la a doua= 24=> AD= radical din 24=> AD=2 radical din 6.... mergem in triunghiul ADC cu masura unghiului D egala cu 90 grade => conform Teoremei lui Pitagora ca AC la a doua=AD la a doua + DC la a doua=> AC la a doua= 2 radical din 6 totul la a doua + 4 la a doua=> AC la a doua= 24+16=>AC la a doua=40=> AC = radical din 40=>AC=2radical din 10... acuma mergem in truinghiul ABC cu masura unghiului A egal 90 grade.. rezulta din astea cu teorema lui pitagora ca BC la a doua=AB la a doua +AC la a doua => 10 la a doua=AB la a doua+ 2 radical din 10 totul la a doua = 100= AB la a doua + 40 = AB la a doua = 60= AB = radical din 60= AB=2 radical din 15
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!