Răspuns :
x²-6x+4x-24 supra x²+x+4x+4
x(x-6)+4(x-6) supra x(x+1)+4(x+1)
(x-6)(x+4) supra (x+1)(x+4) se simplifica si ne da x-6 /x+1
x(x-6)+4(x-6) supra x(x+1)+4(x+1)
(x-6)(x+4) supra (x+1)(x+4) se simplifica si ne da x-6 /x+1
La numarator: a=1; b=-2; c=-24
Δ=b²-4ac=(-2)²-4·1·(-24)=100
[tex]x_{1;2}=\dfrac{-b\pm\sqrt{\Delta}}{2a}[/tex]
[tex]x_1=\dfrac{2+10}{2}=6;\ \ x_2=\dfrac{2-10}{2}=-4[/tex]
[tex]x^2-2x-24=1\cdot(x-6)(x+4)[/tex] Aici am folosit formula:
[tex]ax^2+bx+c=a(x-x_1)(x-x_2)[/tex]
La fel procedezi si la numitor.
Δ=b²-4ac=(-2)²-4·1·(-24)=100
[tex]x_{1;2}=\dfrac{-b\pm\sqrt{\Delta}}{2a}[/tex]
[tex]x_1=\dfrac{2+10}{2}=6;\ \ x_2=\dfrac{2-10}{2}=-4[/tex]
[tex]x^2-2x-24=1\cdot(x-6)(x+4)[/tex] Aici am folosit formula:
[tex]ax^2+bx+c=a(x-x_1)(x-x_2)[/tex]
La fel procedezi si la numitor.
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!