Răspuns :
3x+y=-2/*3
-5x-3y=2
9x+3y=-6
-5x-3y=2
____________
4x=-4
x=-1
-3+y=-2
y=-2+3
y=1
VERIFICARE:
5-3=2 A
-5x-3y=2
9x+3y=-6
-5x-3y=2
____________
4x=-4
x=-1
-3+y=-2
y=-2+3
y=1
VERIFICARE:
5-3=2 A
o inmultim pe prima cu 3 si obtinem
9x+3y=-6
-5x-3y=2 prin adunarea celor 2 ecuatii obtinem
4x/=-4 x=-1
-3+y=-2
y=-2+3
y=1
9x+3y=-6
-5x-3y=2 prin adunarea celor 2 ecuatii obtinem
4x/=-4 x=-1
-3+y=-2
y=-2+3
y=1
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!