👤

Salut.
Cine ma ajuta sa rezolv un exercitiu la matematica.
Descompuneti in factori expresia
x²-2x-3
2x²-x-3


Răspuns :

x²-2x-3=x²+x-3x-3=x(x+1)-3(x+1)=(x+1)(x-3)
2x²-x-3=2x²+2x-3x-3=2x(x+1)-3(x+1)=(x+1)(2x-3)
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!


Viz Lesson: Alte intrebari