Răspuns :
k+1/4 =k-2/3
3(k+1)=4(k-2)
3k+3=4k-8
3k-4k=-8-3
-k=-11
k=11
A=11+1/4=12/4=3
B=11-2/3=9/3=3
3(k+1)=4(k-2)
3k+3=4k-8
3k-4k=-8-3
-k=-11
k=11
A=11+1/4=12/4=3
B=11-2/3=9/3=3
k=3x4x[tex] 2^{n} [/tex] -1
pentru n=0, avem k=3x4x1-1=11 => (11+1)/4=3, (11-2)/3=3
pentru n=1, avem k=3x4x2-1=23 => (23+1)/4=6, (23-2)/3=9
pentru n=2, avem k=3x4x4-1=47 => (47+1)/4=12, (47-2)/3=15
pentru n=3, avem k=3x4x8-1=95 => (95+1)/4=24, (95-2)/3=31
la formula am ajuns dupa ce am obtinut primele rezultate corecte si am descompus numerele
pentru n=0, avem k=3x4x1-1=11 => (11+1)/4=3, (11-2)/3=3
pentru n=1, avem k=3x4x2-1=23 => (23+1)/4=6, (23-2)/3=9
pentru n=2, avem k=3x4x4-1=47 => (47+1)/4=12, (47-2)/3=15
pentru n=3, avem k=3x4x8-1=95 => (95+1)/4=24, (95-2)/3=31
la formula am ajuns dupa ce am obtinut primele rezultate corecte si am descompus numerele
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!