Răspuns :
Descompunem fiecare paranteza
(X la a doua + X ) = 3√5 la patrat + 3√5 =
= 225 + 3√5
(X la patrat - X +2 ) la patrat = ( 3√5 la patrat - 3√5 +2 ) la patrat =
= (225 - 3√5 +2 ) la patrat = 50625 - 225 - 4 = 50396
(2x-1) la patrat = (6√5 - 1) la patrat = 900-1 = 899
225 + 3√5 - 50396 - 899 =
=-51070 + 3√5
BAFTA!!! :))
Am sa inlocuiesc si ridicarile la putere , voi incerca sa efectuez direct ...
(45+3√5) - (45-3√5+2)² - (6√5-1)² = 45+3√5 - 2209 +282√5 - 45 - 180+12√5-1 = ...
↓ ... = 297√5 - 2390
(47-3√5)²
Obs. Am aplicat direct formulele: (a-b)²=a²-2ab+b² respectiv (a+b)²=a²+2ab+b²
(45+3√5) - (45-3√5+2)² - (6√5-1)² = 45+3√5 - 2209 +282√5 - 45 - 180+12√5-1 = ...
↓ ... = 297√5 - 2390
(47-3√5)²
Obs. Am aplicat direct formulele: (a-b)²=a²-2ab+b² respectiv (a+b)²=a²+2ab+b²
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!