Răspuns :
Nu-mi place rezultatul, dar asta este:
12,(5)=12 întregi și 5/9=(12*9+5)/9=113/9 apoi
0,3(6)=(36-3)/90=33/90=11/30 (prin simplificare cu 3)
deci ecuația devine 113/9=3(x-11/30) dec 113/9=3x-11/10 ( se simplifică 3 cu 30)
aducem ecuația la acelasi numitor, adică la 90( amplificăm 113/9 cu 10, 3x cu 90 si 11/10 cu 9) și obținem ecuația 1130=270x-99 deci 3x=1130+99=1229, de unde
x=1229/270. Cam atât. ( 1229 nu e divizibil cu 3, deci nu se simplifică)
12,(5)=12 întregi și 5/9=(12*9+5)/9=113/9 apoi
0,3(6)=(36-3)/90=33/90=11/30 (prin simplificare cu 3)
deci ecuația devine 113/9=3(x-11/30) dec 113/9=3x-11/10 ( se simplifică 3 cu 30)
aducem ecuația la acelasi numitor, adică la 90( amplificăm 113/9 cu 10, 3x cu 90 si 11/10 cu 9) și obținem ecuația 1130=270x-99 deci 3x=1130+99=1229, de unde
x=1229/270. Cam atât. ( 1229 nu e divizibil cu 3, deci nu se simplifică)
12 intregi 5/9=3 (x- 36-3/90)
113/9=3 (x- 33/90) se simplifica 9 cu 3
113/3=x-11/30 aducem la acelasi numitor
1130=30x-11
30x=1130+11
30x=1141
x=1141/30=38 ,0(3)
113/9=3 (x- 33/90) se simplifica 9 cu 3
113/3=x-11/30 aducem la acelasi numitor
1130=30x-11
30x=1130+11
30x=1141
x=1141/30=38 ,0(3)
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!