Răspuns :
Te ajut la ex. 1.
( radical din 5 - 2)x >2radical din 5 -4 <=> ( radical din 5 - 2)x >2( radical din 5 -2) <=>
x > 2 ( pt. ca radical din 5 -2 > 0) => x ∈(2, +oo).
( radical din 5 - 2)x >2radical din 5 -4 <=> ( radical din 5 - 2)x >2( radical din 5 -2) <=>
x > 2 ( pt. ca radical din 5 -2 > 0) => x ∈(2, +oo).
la ex 2 e asa :
A U B = { -1 , 0 , 1 , 2 , 3 }
la 7 vine ceva de genu :
(x+1)^2 + 2(x-7) + 1
x^2 + 2x + 1 + 2x - 14 + 1
x^2 + 4x -12
acum trebe sa demonstrezi ca E(x) = (x-2)(x+6) ... inlocuiesti E(x) cu ce ti-a dat ai sus .
x^2 + 4x - 12 = (x-2)(x+6)
x^2 + 4x - 12 = x^2 + 6x - 2x - 12
[x^2 cu x^2 se reduc , la fel si -12 cu -12 ]
ramane 4x = 6x - 2x => 4x = 4x => 0
Sper sa nu fi gresit la calcule , semne etc. ... daca gasiti vreo greseala sa lasati un comentariu .
A U B = { -1 , 0 , 1 , 2 , 3 }
la 7 vine ceva de genu :
(x+1)^2 + 2(x-7) + 1
x^2 + 2x + 1 + 2x - 14 + 1
x^2 + 4x -12
acum trebe sa demonstrezi ca E(x) = (x-2)(x+6) ... inlocuiesti E(x) cu ce ti-a dat ai sus .
x^2 + 4x - 12 = (x-2)(x+6)
x^2 + 4x - 12 = x^2 + 6x - 2x - 12
[x^2 cu x^2 se reduc , la fel si -12 cu -12 ]
ramane 4x = 6x - 2x => 4x = 4x => 0
Sper sa nu fi gresit la calcule , semne etc. ... daca gasiti vreo greseala sa lasati un comentariu .
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!