Răspuns :
a-a/3=136 amplificam pe a si pe 136 cu 3 ca sa aducem la acelasi numitor comun
3a-a=408
2a=408
a=204
3a-a=408
2a=408
a=204
x - 1/3 * x=136 se amplifică cu 3
avem
3x-1 totul pe 3 = 136 ⇒3x-1x=136 * 3 ⇒ 2x = 408⇒ x= 408/2 ⇒ x= 204
avem
3x-1 totul pe 3 = 136 ⇒3x-1x=136 * 3 ⇒ 2x = 408⇒ x= 408/2 ⇒ x= 204
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!