Răspuns :
ΔADE≈ΔABC⇒prin teorema lui Thales
AD/AB=AE/AC
3/8=AE/24
AE=3*24/8=3*3=9
EC=AC-AE
=24-9=15
2x+1/x-1 *1-x²/1-3x²
2x+1/x-1 * -(x²-1)/3x²-1
2x+1/x-1 *-(x-1)(x+1)/3x²-1 se simplifica si ne da
-(2x+1)(x+1)/3x²-1
-(2x²+2x+x+1)/3x²-1
-2x²-3x-1/3x²-1
-2x²-2x-x-1/3x²-1
-2x(x+1)-(x+1)/3x²-1
-(2x+1)(x+1)/3x²-1
-(2x+1)(x+1)/x²-1+2x²
-(2x+1)(x+1)/(x-1)(x+1)+2x²
-(2x+1)/(x-1)+2x²
AD/AB=AE/AC
3/8=AE/24
AE=3*24/8=3*3=9
EC=AC-AE
=24-9=15
2x+1/x-1 *1-x²/1-3x²
2x+1/x-1 * -(x²-1)/3x²-1
2x+1/x-1 *-(x-1)(x+1)/3x²-1 se simplifica si ne da
-(2x+1)(x+1)/3x²-1
-(2x²+2x+x+1)/3x²-1
-2x²-3x-1/3x²-1
-2x²-2x-x-1/3x²-1
-2x(x+1)-(x+1)/3x²-1
-(2x+1)(x+1)/3x²-1
-(2x+1)(x+1)/x²-1+2x²
-(2x+1)(x+1)/(x-1)(x+1)+2x²
-(2x+1)/(x-1)+2x²
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!