Răspuns :
3(x²-4x+4)=2x+4
3x²-12x+12-2x-4=0
3x²-14x+8=0
a=3,b=-14,c=8
Δ=b²-4ac=196-96=100>0, √100=10
x1=(-b-√Δ)/(2a)=(14-10)/6=4/6
x2=(-b+√Δ)/(2a)=(14+10)/6=4
S={4; 4/6}
3x²-12x+12-2x-4=0
3x²-14x+8=0
a=3,b=-14,c=8
Δ=b²-4ac=196-96=100>0, √100=10
x1=(-b-√Δ)/(2a)=(14-10)/6=4/6
x2=(-b+√Δ)/(2a)=(14+10)/6=4
S={4; 4/6}
pai, faci asa, de la formula de calcul (a-b)²=a²-2ab+b² vom avea
3(x²-4x+4)=2x+4 fac inmutirea si pe urma trec 2x+4 in partea cealalta ca sa ajung la ecuatia de gradul al 2-lea, cea cu delta:
3x²-12x+12-2x-4=0
3x²-14x+8=0 pentru delta este formula b²-4ac iar radacinile x1 si x2 au formula -b+sau - √delta totul supra 2a, revenind, avem
a=3, b=-14 c=8
delta= 196-96=100
x1,x2=14+ sau - 10 totul supra 6 de unde avem 2 solutii si anume
x1=14+10 supra6=24/6=4 si x2=14-10 dupra6=4/6=2/3
sper ca ai intelesc ceva din ce am zic eu aici :D
3(x²-4x+4)=2x+4 fac inmutirea si pe urma trec 2x+4 in partea cealalta ca sa ajung la ecuatia de gradul al 2-lea, cea cu delta:
3x²-12x+12-2x-4=0
3x²-14x+8=0 pentru delta este formula b²-4ac iar radacinile x1 si x2 au formula -b+sau - √delta totul supra 2a, revenind, avem
a=3, b=-14 c=8
delta= 196-96=100
x1,x2=14+ sau - 10 totul supra 6 de unde avem 2 solutii si anume
x1=14+10 supra6=24/6=4 si x2=14-10 dupra6=4/6=2/3
sper ca ai intelesc ceva din ce am zic eu aici :D
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!