Răspuns :
1.Copilul pornește in căutarea melcului deoarece el il admira pe melc,il iubea așa ca din dragostea data către melc,din admirația sa el merge si il căuta.
2.Melcul in viziunea copilului apare ca fiin nătâng,vărgat, având 4 firișoare străvezii,tremurătoare(ochii),el este fricos astfel ascunzandu-se ,insa copilul il roagă sa iasă pentru a-l putea vedea.
3.Primele doua strofe ale poeziei se refera la un melc si la un copil care nu-l descrie pe melc vorbindu-i.In aceste strofe sunt folosite figuri de stil,imagini artistice dar in același timp sentimentele copilului fata de mel.
4.In descântecul copilului făcut melcului apar următoarele figuri de stil:epitet"patru fire de arnici",personificarea"Iarna leapădă cojoace",metafora"Iarna leapădă cojoace".Apar următoarele imagini artistice"vizuale"Au zvâcnit iar muguri noi",dinamice"Iarna leapădă cojoace" etc.Acest descântec are rolul de a ne introduce mai adânc in sentimentele copilului fata de melc,in imaginația sa, in gândul sau,in sufletul sau.
5.Acest descântec semnifica o părere a copilului despre melc,un sentiment,o convorbire oarecum directa a copilului cu o finta necuvântătoare.
6.Prin acest citat noi cititorii suntem introduși intr-o lume imaginara,intr-o zi in care un băiat privea un melc si a început să-l descântece.Ne sunt transmise sentimentele,gândurile si ideile printr-un mod direct,folosindu-se replica.
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!