Răspuns :
b) I = E / ( R + r )
I * ( R + r ) = E
I * R + I * r = E
I * r = E - I * R
r = ( E - I* R ) / I
I * ( R + r ) = E
I * R + I * r = E
I * r = E - I * R
r = ( E - I* R ) / I
a) Ai vrut sa scrii formula ariei trapeyului, dar l-ai "mancat" pe "=".
[tex]A=\dfrac{(B+b)\cdot h}{2}\Rightarrow 2A=(B+b)h\Rightarrow B+b=\dfrac{2A}{h}\Rightarrow B=\dfrac{2A}{h}-b[/tex]
b) este rezolvat mai sus de Patriciamj
[tex]A=\dfrac{(B+b)\cdot h}{2}\Rightarrow 2A=(B+b)h\Rightarrow B+b=\dfrac{2A}{h}\Rightarrow B=\dfrac{2A}{h}-b[/tex]
b) este rezolvat mai sus de Patriciamj
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!