Răspuns :
a×b+a×c= a ×(b+c) (am dat pe a factor comun)
Inlocuim si avem:
a (b+c ) :3= 210 :3=70
a×b-a×c=a(b-c) ( l-am dat si aici pe a factor comun )
Inlocuim :
a(b-c) :3 = 42:3=14
Inlocuim si avem:
a (b+c ) :3= 210 :3=70
a×b-a×c=a(b-c) ( l-am dat si aici pe a factor comun )
Inlocuim :
a(b-c) :3 = 42:3=14
a×b=126 (1) c×a=84 (2)----------------------------(+) Adunam cele doua ecuatii , membru cu membru si rezulta in urma adunarii (a×b)+(c×a) Scoatem „factor comun pe a „
și (a×b)+(c×a)= a ×(b+c) folosind datele din relatiile notate cu (1), (2)
(a×b)+(c×a)=126+84=210 deci a ×(b+c)=210
Inlocuim in a×(b+c):3=ax(b+c ) :3= 210 :3=70
a×b=126 (1) c×a=84 (2)----------------------------(-)Scadem cele doua ecuatii , membru cu membru si rezulta in urma scaderii (a×b)-(c×a) Scoatem „factor comun pe a „ și (a×b)-(c×a)= a ×(b-c) , folosind datele din relatiile notate cu (1), (2)
(a×b)-(c×a)=126-84=42 deci a ×(b-c)=42
Inlocuim in a×(b-c):3=a x (b-c ) :3 = 42:3=14
și (a×b)+(c×a)= a ×(b+c) folosind datele din relatiile notate cu (1), (2)
(a×b)+(c×a)=126+84=210 deci a ×(b+c)=210
Inlocuim in a×(b+c):3=ax(b+c ) :3= 210 :3=70
a×b=126 (1) c×a=84 (2)----------------------------(-)Scadem cele doua ecuatii , membru cu membru si rezulta in urma scaderii (a×b)-(c×a) Scoatem „factor comun pe a „ și (a×b)-(c×a)= a ×(b-c) , folosind datele din relatiile notate cu (1), (2)
(a×b)-(c×a)=126-84=42 deci a ×(b-c)=42
Inlocuim in a×(b-c):3=a x (b-c ) :3 = 42:3=14
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!