Răspuns :
c+g=40, g=40-c
[tex]2c- \frac{1}{2}g=60 [/tex]
amplificam 2c si 60 cu 2 ptu a aduce la acelasi numitor
[tex] \frac{4c}{2}- \frac{g}{2}= \frac{120}{2} [/tex]
4c-g=120
il inlocuim pe g
4c-(40-c)=120
4c-40+c=120
4c+c=120+40
5c=160
c=160:5
c=32
32 raspunsuri corecte
32+g=40
g=40-32
g=8
8 raspunsuri gresite
[tex]2c- \frac{1}{2}g=60 [/tex]
amplificam 2c si 60 cu 2 ptu a aduce la acelasi numitor
[tex] \frac{4c}{2}- \frac{g}{2}= \frac{120}{2} [/tex]
4c-g=120
il inlocuim pe g
4c-(40-c)=120
4c-40+c=120
4c+c=120+40
5c=160
c=160:5
c=32
32 raspunsuri corecte
32+g=40
g=40-32
g=8
8 raspunsuri gresite
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!