Răspuns :
56g 63g
(1) KOH + HNO3 = KNO3 + H2O
x g 12,6g => x= (12,6* 56)/63=11,2 g KOH
74 g 2 * 63 g
(2) Ca(OH)2 + 2HNO3 = Ca(NO3)2 + 2H2O
y g 12,6g => y=( 12,6*74)/2*63 = 7,4 g Ca(OH)2
(pentru fiecare ecuatie chimica calculezi masele moleculare ale substantelor implicate si in functie de masa de acid azotic vei determina pe rand masa de hidroxid de sodiu respectiv hdroxid de calciu.)
VERIFICA si tu calculele !!!!!!
(1) KOH + HNO3 = KNO3 + H2O
x g 12,6g => x= (12,6* 56)/63=11,2 g KOH
74 g 2 * 63 g
(2) Ca(OH)2 + 2HNO3 = Ca(NO3)2 + 2H2O
y g 12,6g => y=( 12,6*74)/2*63 = 7,4 g Ca(OH)2
(pentru fiecare ecuatie chimica calculezi masele moleculare ale substantelor implicate si in functie de masa de acid azotic vei determina pe rand masa de hidroxid de sodiu respectiv hdroxid de calciu.)
VERIFICA si tu calculele !!!!!!
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Chimie. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!