Răspuns :
a=iepuri
b=gaini
a+b=60 ⇒b=60-a
4a+2b=166
4a+2(60-a)=166
4a+120-2a=166
2a=166-120
2a=46
a=46:2=23 iepuri
b=60-23=37 gaini
b=gaini
a+b=60 ⇒b=60-a
4a+2b=166
4a+2(60-a)=166
4a+120-2a=166
2a=166-120
2a=46
a=46:2=23 iepuri
b=60-23=37 gaini
G=GAINI
I=IEPURI
G+I=60
2G+4I=166
G=60-I
2(60-I)+4I=166
120-2I+4I=166
120-2I=166
2I=166-120
2I=46
I=46:2
I=23
G+I=60
G+23=60
G=60-23
G=37
SPER SA FIE BINE!
I=IEPURI
G+I=60
2G+4I=166
G=60-I
2(60-I)+4I=166
120-2I+4I=166
120-2I=166
2I=166-120
2I=46
I=46:2
I=23
G+I=60
G+23=60
G=60-23
G=37
SPER SA FIE BINE!
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!