pai daca AC perpendicular pe BC, AB e baza trapezului
deci
ducem inaltimea din C pe AB si o notam cu E sa zicem. Fie EB notat cu x. Acum ducem inaltimea si din D pe AB si o notam cu F sa zicem. Aceasta va fi notata tot cu x pentru ca trapezul este isoscel
acum AB = AF + FE + EB ((uita-te pe desen cand citesti ca sa intelegi mai bine))
(( dar AF = EB = x)) deci AB = 2x + FE ((dar FE = DC = 6))
si inlocuim DC si AB
10 = 2x + 6 => 2x = 4 => x = 2 :) adica EB=AF=2 cm
..si de aici am cam uitat matematica de generala :c scuze te-am ajutat doar cu prima parte