Răspuns :
Main intai pui conditiile de existenta:
C.E:
2x+3>=0
2x>-3
x>-3÷2
Dupa ce ai pus conditiile ridici la patrat (2)
⇒2x+3=xpatrat
xpatrat-2x-3=0
Δ=bpatrat-4ac a=1 b=-2 c=3
4+12 Δ=15 [tex] x_{1,2}= \frac{2+- \sqrt{x} 15}{2} [/tex]
C.E:
2x+3>=0
2x>-3
x>-3÷2
Dupa ce ai pus conditiile ridici la patrat (2)
⇒2x+3=xpatrat
xpatrat-2x-3=0
Δ=bpatrat-4ac a=1 b=-2 c=3
4+12 Δ=15 [tex] x_{1,2}= \frac{2+- \sqrt{x} 15}{2} [/tex]
scoti x factor comun: x(√2-1)=-3 (pt ca pe x l-am mutat in celalt membru cu semn schimbat, la fel si pe 3)
deci x= -3/√2-1 rationalizezi prin √2 deci x= -3√2
deci x= -3/√2-1 rationalizezi prin √2 deci x= -3√2
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!