Răspuns :
[tex] \frac{2x+y}{3x-y}= \frac{2}{3} [/tex]
Inmultesti pe diagonala mezii si obtii: 3 (2x+y) = 2 (3x-y)
6x+3y=6x-2y / -6x (scadem 6x)
3y = -2y
Este fals...deci ecuatia nu are sens, probail ai gresit pe undeva.
Inmultesti pe diagonala mezii si obtii: 3 (2x+y) = 2 (3x-y)
6x+3y=6x-2y / -6x (scadem 6x)
3y = -2y
Este fals...deci ecuatia nu are sens, probail ai gresit pe undeva.
Dupa calculele mele, y = 0. Sper ca te-am ajutat. Rezolvarea am facuti prin acolade si daca o so scriu la calculator no sa intelegi nimic.
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!