Bună...Mâine am olimpiada la română şi nu înţeleg un lucru. Care este deosebirea dintre epitet şi personificarea. Dacă există un epitet personificator, se poate lua ca personificare sau trebuie luat ca epitet? Mai exact, personificarea poate fi formată cu ajutorul verbelor sau a adjectivelor? De exemplu: "Natura mută" - se poate lua ca personificaţie sau epitet? Sau, dintre cele două propoziţii, cuvintele subliniate sunt figuri de stil ca: a) "Natura mută o vedeam de la distanţă" b) "Natura era mută" În care situaţie există personificaţie ? A, B sau ambele?
Pai...personificarea da o insusire omeneasca unei finte necuvantatoare,epitetul da caracteristici mai deosebite. ex. Padurea canta-este personificare pentru ca padurea nu are cum sa cante. Galbenul stralucitor-este epitet cromatic
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!