Răspuns :
(b+x)^2=(a+x)(c+x)
b^2+2bx+x^2=ac+ax+xc+x^2
b^2+2bx=ac+ax+xc
voi trece termenii cu x in stanga si ceilalti termeni in dreapta cu semn schimbat
-ac-ax-xc=-b^2-2bx
-ac-ax-xc+2bx=-b^2
voi inmulti cu (-1) relatia
ac+ax+xc-2bx=b^2
x(a+c-2b)=b^2-ac
x=b^2-ac/a+c-2b daca si numai daca a+c-2b diferit de 0
^ inseamna la puterea
/ inseamna impartit la (sau semnul "supra" de la fractie)
b^2+2bx+x^2=ac+ax+xc+x^2
b^2+2bx=ac+ax+xc
voi trece termenii cu x in stanga si ceilalti termeni in dreapta cu semn schimbat
-ac-ax-xc=-b^2-2bx
-ac-ax-xc+2bx=-b^2
voi inmulti cu (-1) relatia
ac+ax+xc-2bx=b^2
x(a+c-2b)=b^2-ac
x=b^2-ac/a+c-2b daca si numai daca a+c-2b diferit de 0
^ inseamna la puterea
/ inseamna impartit la (sau semnul "supra" de la fractie)
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!