Răspuns :
a+b=368
(a+b)-(a-b)=224 => a-b=(a+b)-224=368-224=144 => a=144+b
inlocuim in prima relatie si obtinem 144+b+b=368
144+2b=368
2b=368-144
2b=224 => b=112 si a=256
(a+b)-(a-b)=224 => a-b=(a+b)-224=368-224=144 => a=144+b
inlocuim in prima relatie si obtinem 144+b+b=368
144+2b=368
2b=368-144
2b=224 => b=112 si a=256
a+b=368 (1)
a + b - (a - b)=224 ⇒ a+b-a+b=224 ⇒ 2b=224 ⇒ b=112
din (1 ) ⇒ a=368 -112=256
a + b - (a - b)=224 ⇒ a+b-a+b=224 ⇒ 2b=224 ⇒ b=112
din (1 ) ⇒ a=368 -112=256
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!